JBL Xtreme 3 vs Charge 5

JBL Xtreme 3 vs Charge 5

Je weet niet welke je moet kiezen als je kijkt naar de JBL Xtreme 3 vs Charge 5. Als het gaat om draagbare Bluetooth-luidsprekers, zijn JBL speakers altijd een uitstekende keuze. Twee populaire modellen die de aandacht trekken zijn de JBL Xtreme 3 en de JBL Charge 5. In dit artikel zullen we een vergelijking maken tussen de JBL Xtreme 3 en de Charge 5, waarbij we letten op de geluidskwaliteit, batterijduur, draagbaarheid en andere belangrijke aspecten.

JBL Xtreme 3

PrijsVanaf €255,99
Afmetingen13,4 x 29,8 x 13,6cm
Gewicht1,97 kg
Vermogen100Watt
SpeakersStereo met subwoofer
Bluetooth versieBluetooth 5.1
Draadloze verbindingBluetooth
Batterijduur15 uur 
Powerbank functieJa
WaterdichtheidIP67

JBL Charge 5

PrijsVanaf €149,-
Afmetingen9,6 x 22,3 x 9,4cm
Gewicht960gram
Vermogen40Watt
SpeakersMono met subwoofer
Bluetooth versieBluetooth 5.1
Draadloze verbindingBluetooth
Batterijduur20 uur
Powerbank functieJa
WaterdichtheidIP67

Geluidskwaliteit

Een van de meest belangrijke factoren bij het kiezen van een draagbare Bluetooth-luidspreker is de geluidskwaliteit. In dit opzicht hebben zowel de JBL Xtreme 3 als de Charge 5 indrukwekkende prestaties te bieden. De Xtreme 3 beschikt over vier drivers en twee JBL Bass Radiators, die samen zorgen voor een krachtig en gebalanceerd geluid. De Charge 5 daarentegen heeft een enkele racetrack driver en twee JBL Bass Radiators, wat resulteert in diepe bastonen en heldere hoge tonen. Beide luidsprekers bieden een uitstekende audioweergave, maar de Xtreme 3 heeft een licht voordeel als het gaat om de algehele geluidskwaliteit.

Batterijduur en Draagbaarheid

Als het gaat om draagbaarheid, zijn de JBL Xtreme 3 en de Charge 5 ontworpen om gemakkelijk mee te nemen. De Xtreme 3 heeft een stevig handvat en is IP67 water- en stofbestendig, waardoor hij geschikt is voor gebruik buitenshuis. De luidspreker heeft een batterijduur van maximaal 15 uur, wat meer dan genoeg is voor een dag vol muziekplezier. Aan de andere kant biedt de Charge 5 ook een IP67-classificatie en een batterijduur van maximaal 20 uur, waardoor hij nog langer meegaat dan zijn tegenhanger. Dus als je een luidspreker wilt die iets compacter is en een langere batterijduur heeft, is de Charge 5 een uitstekende keuze.

Extra Functies en Connectiviteit

Beide luidsprekers zijn voorzien van handige extra functies die de luisterervaring verbeteren. De JBL Xtreme 3 heeft een USB-poort waarmee je je apparaten kunt opladen en een JBL PartyBoost-functie waarmee je meerdere luidsprekers draadloos kunt koppelen voor een groter geluid. Aan de andere kant biedt de Charge 5 ook een USB-poort, maar heeft hij een nieuwere versie van de PartyBoost genaamd PartyBoost Plus. Met PartyBoost Plus kun je tot wel 100 JBL-luidsprekers met elkaar verbinden voor een overweldigende feestervaring. Beide modellen hebben ook Bluetooth 5.1-connectiviteit voor een stabiele en snelle verbinding met je apparaten.

Conclusie JBL Xtreme 3 vs Charge 5

Als het aankomt op de JBL Xtreme 3 versus de Charge 5, zijn beide luidsprekers goede keuzes. De Xtreme 3 levert een iets betere geluidskwaliteit, terwijl de Charge 5 uitblinkt in batterijduur. Beide modellen zijn draagbaar, waterbestendig en bieden handige extra functies. Het komt uiteindelijk neer op persoonlijke voorkeur en de specifieke behoeften van de gebruiker. Dus of je nu op zoek bent naar een luidspreker voor een dagje strand of een feestje in de achtertuin, met zowel de JBL Xtreme 3 als de Charge 5 krijg je een geweldige audio-ervaring. Ben je op zoek naar deze speakers, lees dan snel verder!

De JBL xtreme 3 of JBL Charge 5 kopen?

Onderstaand staan de 3 meest populaire producten van de JBL Xtreme en de JBL Charge 5. Bekijk hier alle JBL Xtreme 3 aanbiedingen en alle JBL Charge 5 aanbiedingen.

Scroll naar boven