JBL Charge 5 vs Sonos Roam

JBL Charge 5 vs Sonos Roam

Twijfel je nog tussen de JBL Charge 5 vs Sonos Roam? We vergelijken deze JBL & Sonos speaker zodat jij weet welke speaker je moet kopen. Beide speakers zijn toppers in dezelfde klasse!

JBL Charge 5

PrijsVanaf €149,-
Afmeting22,3×9,65×9,4cm
Gewicht980 gram
Vermogen40 Watt
Speakers1× woofer 52×90 mm
1× tweeter 20 mm
Bluetooth versie5.1
Draadloze verbindingJBL Partyboost
Batterijduur20 uur
Oplaadtijd4 uur
Powerbank functieJa
WaterdichtheidIP67
Aantal kleuren9

Sonos Roam

PrijsVanaf €169,-
Afmeting16,8×6,2×6,0cm
Gewicht430 gram
Vermogen40 watt
Speakers
Bluetooth versie5.0
Draadloze verbindingSonos S2 app
Batterijduur10 uur
Oplaadtijd2.5 uur
Powerbank functieNee
WaterdichtheidIP67
Aantal Kleuren6

De JBL Charge 5 vs Sonos Roam

Sonos en JBL zijn 2 gevestigde namen in de speakerwereld en hebben ook nog eens 2 speakers op de markt die als een gek verkopen. In het onderstaande artikel gaan we dieper in op de verschillen en de redenen waarom je 1 van die speakers moet kopen. Beide speakers zijn uitgebracht in meerdere kleuren, JBL heeft wel 3 kleuren meer dan de Sonos speaker. Ook zijn er van beide speakers 2 varianten uitgebracht, zo heeft de Sonos Roam een SL versie die ook spraakbediening heeft en de JBL Charge 5 een Wifi versie die je kan koppelen via Wifi, dit zit er standaard in bij de Sonos Roam.

Sonos vs JBL

Sonos en JBL zijn beide gerenommeerde merken op het gebied van audio-apparatuur, en elk heeft zijn sterke punten. Het kiezen tussen deze merken hangt grotendeels af van wat je zoekt in een speaker. Sonos staat bekend omdat alles aan elkaar te koppelen is. JBL staat weer bekend om de betaalbare speakers van top kwaliteit!

Geluidskwaliteit

Als we kijken naar de geluidskwaliteit van JBL Charge 5 vs Sonos Roam. Beide Speakers hebben een vermogen van 40 Watt. Als we kijken naar naamsbekendheid dan staat de Sonos beter bekend om zijn geluidskwaliteit. Echter lijkt de JBL speaker een voller geluid te hebben met zijn woofer en tweeter.

Afmeting en gewicht & Dichtheid

De Sonos Roam is een stuk lichter dan de JBL Charge 5 en ook ongeveer een derde kleiner. Sonos heeft het design een stuk compacter gemaakt dan JBL heeft gedaan. Beide speakers hebben een IP67 Certificering wat betekend dat ze volledig stofdicht zijn, en een onderdompeling van 30 minuten in stilstaand water kan weerstaan.

Batterijduur

Als we de batterij van beide speakers vergelijken, kunnen we daar kort over zijn. De Sonos Roam laadt volledig op in twee en een half uur en biedt een speeltijd tot 10 uur. Daarentegen heeft de JBL Charge 5 vier uur nodig om volledig op te laden en biedt een speeltijd van 20 uur. Hoewel het opladen anderhalf uur langer duurt, geniet je daarna wel twee keer zo lang van luisterplezier. De JBL Charge 5 heeft een ingebouwde powerbank waarmee je andere apparaten kunt opladen. De Sonos Roam heeft deze functie niet.

Prijs

De sonos Roam is duurder dan de JBL Charge 5, in totaal betaal je ongeveer 20 euro meer voor het product van Sonos. Ben je op zoek naar een top aanbieding voor de JBL Charge 5, houd dan de JBL Charge 5 aanbiedingen goed in de gaten!

Conclusie, JBL Charge 5 vs Sonos Roam

Het hangt af van wat je nodig hebt en van je persoonlijke voorkeuren. Alleen als we kijken naar de prijs en alle functies dan is de JBL Charge 5 aanbieding een beter koop omdat deze goedkoper is en meer fucnties biedt dan de Sonos Roam. Staat je huis al helemaal vol met Sonos producten dan is de keus voor een Sonos Roam snel gemaakt want met de app kun je alles gemakkelijk koppelen.

Scroll naar boven